top of page

Ontwikkeling krat voor statiegeldblikjes

BlikBox: Krat voor aluminium blikjes



De invoering van statiegeld op blikjes kan de hoeveelheid zwerfafval aanzienlijk verminderen, met percentages tussen de 70 en 90 procent. Het is daarom cruciaal om het proces van het inleveren van deze blikjes zo eenvoudig mogelijk te maken.

Sinds december 2022 geldt statiegeld voor aluminium blikjes. Om het statiegeld terug te krijgen, moeten de blikjes worden geretourneerd bij een inleverlocatie. Echter kan het bewaren en transporteren van de blikjes voor consumenten een onhandige taak zijn. Vaak worden de blikjes thuis opgeslagen in vuilniszakken, wat kan leiden tot beschadiging en het ongeldig worden van de blikjes voor statiegeld. Bovendien kan vocht in de blikjes achterblijven, wat zich onderin de vuilniszak ophoopt en een onhygiënische situatie veroorzaakt. BlikBox biedt hiervoor de perfecte oplossing.



Ontwerp


In samenwerking met Jeroen van Goolen heeft Brisk Industrial Design het BlikBox kratje ontwikkeld. Dit handige en duurzame kratje stelt consumenten in staat om de blikjes op een eenvoudige en hygiënische manier op te bergen en te vervoeren naar de inleverlocatie. Het BlikBox kratje is speciaal ontworpen om de blikjes veilig te bewaren zonder dat ze beschadigd raken. Bovendien is het kratje gemakkelijk mee te nemen op de fiets, in de auto of in het openbaar vervoer.



Ontwikkeling


Het BlikBox kratje is ontwikkeld voor alle standaardmaten van blikjes. Dankzij de de universele bodem met klikvingers kunnen deze veilig worden opgeborgen. Het kratje is voorzien van een losse deksel waarmee de blikjes veilig kunnen worden opgeborgen en beschermd zijn tegen insecten zoals vliegen en wespen. Met het BlikBox kratje hoef je je geen zorgen te maken over beschadigde of onhygiënische blikjes, maar ben je verzekerd van een veilige en praktische opslagplaats voor jouw statiegeldblikjes.



Productie


Het BlikBox kratje wordt geproduceerd door middel van spuitgieten uit polypropyleen. Dankzij het slimme ontwerp is er 50% minder materiaal nodig dan bij een standaard bierkratje, wat bijdraagt aan een beter milieu. Door de goede stapelbaarheid van het kratje is het gemakkelijk te vervoeren en op te slaan, zowel tijdens gebruik als tijdens transport.






Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page