Services

Design

Consultancy

"Van idee tot product"

Contact

 

Eusebiusbuitensingel 9

6828 HT ARNHEM,

Nederland

 ✆ +31 6 40 24 33 54

 📧 info@geertvanuffelen.nl

CC/KvK; 65822331

  • LinkedIn Social Icon

Zilverwerk voor internationaal kunstenaarsduo

June 13, 2019

 

''Als beeldend kunstenaars willen wij als inspirators en bruggenbouwers middenin de samenleving staan. Een groeiproces van Ik naar Wij in de bewustwording dat wij deel zijn van het grote geheel en dat we medescheppers zijn op deze aarde en de gezamenlijke verantwoordelijkheid die dit nieuwe levensgevoel met zich meebrengt. Ons bewustzijn wordt een creatief deelnemend bewustzijn, een overgang van individueel denken naar universeel denken.'' Aldus Huub en Adelheid Kortekaas op hun website: https://www.huubenadelheid-kortekaas.nl/nl/

 

 

Na een van de grootste projecten van Huub en Adelheid Kortekaas, namelijk de Tempelhof: een laboratorium waar wonen, werk en tuin samenkomen, hebben wij samen met het kunstenaarsduo een servies set ontwikkeld. Deze set past qua vormgeving precies in de prachtige vormtaal die Huub en Adelheid in de afgelopen 50 jaar ontwikkeld hebben. Het eerste deel van de set is onlangs gelanceerd namelijk de vork, de lepel en het mes. 

 

 

Voor het ontwikkelen van de eerste prototypes zijn wij met z'n drieën de vormen gaan exploreren in 3D. Na een aantal iteraties zijn de eerste modellen 3D geprint bij Oceanz3D uit Ede. De 3D tekeningen en 3D prints spreken direct tot de verbeelding en zijn een helder communicatiemiddel in het ontwerpproces. Na een mooie periode van ontwerpen, tekenen en printen kreeg het eerste deel van het servies set een 'go'  en zal deze geproduceerd worden in India. 

 

Het bestek is onderdeel van het servies set. Het doel van dit project is om uiteindelijk een volledig servies set te ontwerpen in de prachtige ontwerptaal van Huub en Adelheid Kortekaas. Op dit moment zijn wij bezig met het ontwerp van enkele bekers, schalen en borden. Hiervan volgt binnenkort meer.

 

Mijn dank gaat uit naar Huub en Adelheid Kortekaas voor een mooie samenwerking, en Oceanz 3D voor het maken van de eerste prototypes.

 

Please reload

Featured projects

iPhone concept: >5.000.000 views worldwide!!

April 11, 2016

1/1
Please reload

Recent projects

March 23, 2018

July 22, 2017

Please reload

Follow me
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Basic Square